Aki elfelejti a hála nyelvét, sosem lesz beszélő

viszonyban a boldogsággal.

John Robbins

 

 

Hálanapló

 

 

Ahhoz, hogy kaphass, adnod is kell. Akkor tudsz jó szívvel adni, ha érted és érzed azt, hogy amid van, azt kaptad, és bármikor fordulhat a sors kereke úgy, hogy elveszítheted azt, ami számodra fontos. Sokszor bizony csak akkor derül ki, hogy fontos volt.

 

Ha még nem teszed, akkor éppen itt az ideje, hogy naponta számba vedd, mi az a sok jó, ami része az életednek. Van, ami apróság, és van, ami valóságos csoda.

A hála többnyire nem üzleti kategória, de a legtöbb embernek még csak a mindennapjának sem része egyáltalán. Mégis fontosnak tartom. Ha megnézed a sikeres embereket, láthatod, olvashatod, hogy a hála kiemelt szerepet tölt be a mindennapjaikban. Nem csupán rideg, racionális szokásaik vannak. Az érzelmi életük éppen annyira fontos. A kiegyensúlyozottságnak rendkívül lényeges szerepe van: az ész és a szív, a racionalitás és az érzelmek egyformán fontosak, bár más a szerepük. Ez nem választás kérdése: nem vagy-vagy, hanem ÉS!

 

Kérem a Hálanaplóm!

Akik már használják a Hálanaplót:

Nem vagyok rendszeres ember.

Azt mondjuk nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok, de ettől még frusztráló néha. Belekezdek dolgokba, aztán abbahagyom – lehet, hogy ez is ismerős… 🙂

Ó igen, sok mindent olvastam már ennek javítása érdekében, sőt olyan is volt, hogy módszerekkel kísérleteztem. Nem működött.

Aztán jött Mariann a Hálanaplóval. Valahogy jó csillagzat alatt kért meg arra, hogy kezdjem el – de az is lehet, hogy már elegem volt a saját teszetoszaságomból. Nem mondom, családom tagjai például a nyaralóban reggelente jegyzetelgető enmagamat nehezen emésztették az elején, de ahogy csináltam, egyre jobban éreztem magam. Nem csak azért, mert volt végre valami, amit minden nap elő kellett venni, hanem mert arra kényszerített, hogy a napjaimat átgondoljam, hogy tervezzek, hogy következtetéseket vonjak le. Néha nehéz, néha köldöknézegetős – de nagyon felszabadító élmény volt. És egyre hatékonyabbá váltam. De ez már csak a hab a tortán. Ha úgy tetszik – mellékhatás… 🙂

Írjatok hálanaplót. Magatokért.

Köszönöm Mariann. Jövök eggyel. 🙂

Balázsné Magyar Dorottya

szövegíró, KAMÉLEONLINE

A hálanapló írása során 90 nap alatt kristálytisztán kirajzolódott bennem, hogy mik a valójában fontos dolgok az életemben, a munkámban, mind a magánéletemben, mi az amit magammal kapcsolatban a legjobban szeretek, mik az erősségeim.

Ezek tudatában sokkal tisztábban látom, hogy mit szeretnék elérni, mik a céljaim, és ehhez milyen lépéseket kell megtennem.
Rávilágított arra is, hogy mely területek azok, melyekben fejlődnöm kell, nálam pl. ilyen volt a halogatás. Azóta sokkal hamarabb állok neki a nem szeretem feladatoknak is, ami nagyon jó érzéssel tölt el, miután elvégeztem.
Jó érzés leírva látni az eredményeimet, este kipipálni az aznapra betervezett és elvégzett feladatokat. Amit nem sikerül, azt átírom a következő napra és pár napon belül tuti megunom, hogy frusztrál, mert még mindig tennivaló.
Szeretem amikor a nap gondolatához is jut egy nagy felismerés.

A mai rohanó világban pedig észre sem vesszük a millió kis apró csodát, ami megszépíti az életünket. Ezek összegzése is elégedettséggel tölt el. Azóta sokkal jobban megélem ezeket a pillanatokat.
Szeretem a reggeli és esti nyugodt perceket, amikor átgondolom a napi történéseket és megtervezem a következő napiakat.
Ha bármikor elfelejtem mit is szeretnék aznap elvégezni, előveszem a hálanaplómat, ránézek, és tuti elvégzem 🙂

Mindenkinek csak ajánlani tudom Mariann Hálanaplóját, a 90 nap is tökéletes időtartam, habár az első eredmények már sokkal hamarabb észrevehetőek. Én folytatom a 90 nap eltelte után is, igazából ez nem is volt kérdés!

Heiszer Zsuzsanna

ügyvezető, DAVMARK Kft.

Miért jó Hálanaplót írni?

 

  • A hála fokozza a pozitív energiát – ezáltal segít nem csak neked, de a körülötted lévőknek is. 
  • A lehető legegyszerűbb és leggyorsabb dolog, amit a boldogságodért naponta tehetsz – és ne feledd: ha egy mag a földbe kerül, növekedni kezd.
  • A boldogság, elégedettség és kiteljesedés megéléséhez fókuszálj minden nap arra, ami volt és van – és hálás vagy érte.

 

 

 

Tedd mindezt napi rutinná, hogy teljesebb életet élhess, hogy boldogabb lehess. Sok módja van annak, hogy ezek beépüljenek a mindennapjaidba.
Az egyik, hogy hálanaplót vezetsz: minden reggel és/vagy este gondold végig, hogy mi az, amiért hálás vagy. Mi az, ami hiányozna, ha egyik pillanatról a másikra eltűnne az életedből. Használd a Hálanaplót!
Kérem a Hálanaplóm!

Fókusz

Segít végiggondolni, hogy mire érdemes figyelned.

Hála

Segít abban, hogy megfogalmazd a hálát.

Fejlődés

Segít végiggondolni a fejlődési lehetőségeket.

Emlékeztető

Segít emlékezni a jó és fontos dolgokra.

Légy hálás azért, amid van, és akkor még több lesz belőle.

Ha arra koncentrálsz, amid nincs, akkor soha, de soha nem lesz elég semmiből.

Oprah Winfrey

 

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyi időre szól?
  90 napot ölel át a napló – 90 napon át reggel és este néhány percnyi figyelmedre lesz szükség.
Letölthető vagy nyomtatott?
Válaszd azt, amelyik számodra kényelmesebb. A tartalmuk ugyanaz, a kivitelezésük eltérő.
Az letölthető verzió pdf-ben elérhető – A4-es méretű. Mind a 90 nap új idézetet tartalmaz, nyomtasd ki és fűzd össze minden oldalát!
A nyomtatott Hálanapló nagyon kényelmes: nem kell a nyomtatással foglalkoznod, spirálos, tehát kényelmesen hajtogathatod. A5 méretű és a hátlapja kemény karton, így akár az ágyban is tudsz bele írni.
Hol választhatom ki a formátumot?
Kattints a Kérem a Hálanaplóm! gombra, és a megrendelő oldalon kiválaszthatod, hogy nyomtatott vagy letölthető formában kéred a naplódat!
Hogy jut el hozzám?
Ha a pdf verziót választottad, akkor a fizetés után megkapod a Hálanapló linkjét. Innét letöltheted az egész naplót. Nyomtasd ki és kezd el írni!
Ha a nyomtatott verziót kérted, akkor fizetés után postázzuk a példányodat – néhány nap múlva kézbe veheted!
Mi van akkor, ha a végére értem?
Remélhetőleg meg is szeretted ezt a szokást és folytatod a Hálanapló írását.
Ha viszont mást is kipróbálnál, nézd meg a Fókusznaplót vagy az Éves Tervezőt.
Tetszik, amit láttam - szívesen dolgoznék veled!
Ha szeretnél velem dolgozni, kérlek az időpontegyeztető segítségével kérj egy időpontot. Skype-on vagy telefonon elérhetsz – további információk a Kapcsolat menüpont alatt.