Lássunk csak néhány kérdést:

  • Életed nagy részét végigkíséri az az érzés, hogy te ennél jóval többet érsz?
  • Hiszed, hogy arra érdemtelenekkel aratják le az üzleti világ sikereit?
  • Meggyőződésed, hogy a vezetői körök mindig olyanokat emelnek ki, akik nyomodba sem érnek, akiknek a tudása a tiédnek töredéke?

Ha a fenti kérdésekre a válaszod egyre lelkesebb IGEN volt, akkor nincs kétség: te is a meg nem értett zsenik csoportjába tartozol. Nincs ezzel semmi baj, jó nagy csoport ez (Tunyacsáp a Spongyabobból is a tagja, klasszikusabb ízlésűeknek Donald kacsa lehet jó példa). A rossz hír viszont az, hogy mindig is ebben a csoportban maradsz – hacsak nem teszel ellene.
Ha pedig nem teszel ellene, akkor bizony semmilyen erő le nem térít arról az útról, amin éppen haladsz: és ez az út a középszerűség szürke mocsarába vezet.

Bár ez az út nem visz messzire, bőven a megszokásod ismerős határain belül maradsz, mégis életed végéig elbolyonghatsz rajta. Cserébe nagy adag keserűség és meg-nem-értettség a jutalmad, ami valószínűleg majd testi tünetekben is jelentkezik. De letérni erről az útról elég melós, úgyhogy íme néhány jó tanács: hogyan maradhatsz üzembiztosan középszerű, hogyan kerülheted el a változás rögös útját!

1. Véletlenül se légy tisztában önmagaddal!

Ez nagyon fontos, mert hamis mérce, hamis benyomások és elfogult vélemények segítségével mindig meg lehet találni azt az önigazoló zöldséget, ami segít a nem megfelelő dologra helyezni a hangsúlyt. Ugyancsak lényeges, hogy ne hagyd se az önbizalmadat, se az önbecsülésedet szárba szökkenni, mert akkor tudni fogod, hogy mi mindenre vagy képes, és rögtön dobhatod a kukába az első pontot. Óriási hiba!
Az eddigi eredményeid elismerése is megtorpedózza ezt a tételt, úgyhogy az sem megfelelő hozzáállás.

2. Mindig hasonlítsd magad másokhoz!

Persze még csak tévedésből se azokhoz, akikkel egy szinten vagy. Mindenképpen egy befutott, sikeres, rivaldafényben lévő üzletemberhez, vagy sztárhoz, esetleg celebhez, elismert szakértőhöz. Így soha nem fogod elég jónak érezni magad, és ha nem vagy elég jó, akkor tényleg ott a helyed a középszerűség kellős közepén. Az egyéniségnek és az egyediségnek semmi helye az összehasonlításban, csakis sémákban és közhelyekben ér gondolkodni. A lényeg, hogy rosszul gyere ki az összehasonlításból – csak így ér valamit az egész.

A cikk folytatásához katt a linkre: https://mariannalepes.blog.hu/2019/05/30/alomtemetesi_utmutato

Please follow and like us:
error